English
mobile menu

Design Engineer

Design Engineer

Bij Dovianus BV zijn wij op zoek naar een enthousiaste fulltime 

Design Engineer

Wat ga je doen?
Elke opdracht wordt bij Dovianus afgehandeld als een project. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerp van de producten. Hiervoor bestaat een uitgebreide specificatie die per project kan verschillen. Er wordt uitgegaan van standaard beschikbare ontwerpen welke per project aangepast worden.

Kort samengevat zullen je werkzaamheden / verantwoordelijkheden zijn:

  • Je verricht de noodzakelijke systeem-, assemblage en detail engineering.
  • Je vervaardigt P&ID en verkooptekeningen evenals detailtekeningen van de onderdelen inclusief stuklijsten. De productstructuren worden door jou in het orderverwerkingssysteem vastgelegd.
  • Je verzorgt de noodzakelijke documentatie van de projecten.
  • Je communiceert direct met de klant over alle technische zaken en documentatie.
  • Je onderhoudt contacten met toeleveranciers over de technische specificaties van toegeleverde producten.
  • Je selecteert mogelijke leveranciers / producten die de gewenste technische oplossing kunnen bieden.
  • Het mede beheren van productstructuren en het tekeningbestand behoort eveneens tot jouw verantwoordelijkheid.


Wie ben jij?
Je bent in het bezit van een HTS WTB of gelijkwaardige opleiding bij voorkeur aangevuld met enkele jaren relevante werkervaring . Je werkt accuraat, oplossings- en resultaat gericht. Je hebt kennis van ontwerpen in 3D. Je werkt met de software pakketten AutoCad / Inventor 2018 Professional, Vault Professional 2018, Office 2010 en Microsoft Dynamics 2012.
Dovianus exporteert 95% van haar producten naar alle landen in de wereld en daarvoor is een goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift een must.
Klanttevredenheid staat bij jou hoog in het vaandel. Zelfstandig werken is voor jou geen probleem en je kunt ook goed samenwerken met je collega’s.

Wat bieden wij?
Naast een goed salaris bieden wij een fulltime functie (38 uur) met uitzicht op een vast dienstverband. In deze functie krijg je te maken met veel internationale en afwisselende projecten met veel vrijheid in het ontwerpproces. Je komt in een enthousiast en dynamisch bedrijf met ijzersterke merken te werken waar een informele werksfeer heerst. Wij bieden goede opleidingsmogelijkheden en hanteren uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij hanteren flexibele werktijden en de vrijdagmiddag zijn wij allemaal vrij, zodat het weekend op tijd kan beginnen!
Onze organisatie valt onder de cao Metaal en Techniek.

Wie zijn wij?
Dovianus ontwikkelt en produceert monsternemers voor vloeistoffen, gassen en vloeibare gassen. Dovianus is marktleider op het gebied van monstername, de monsternemers worden wereldwijd toegepast in de (petro-)chemische industrie.
Veiligheid voor de operator, milieu en de representativiteit van het monster zijn belangrijke parameters bij het ontwerpen van deze systemen.
Wij werken vanuit een mooi, licht en ruim opgezet pand in Bergschenhoek. Tevens hebben wij ook een vestiging in Houston, USA.
De afdeling Engineering bestaat uit 7 Design Engineers, 1 Lead Engineer en 1 Projectleider. Jij gaat rapporteren aan de Operations Manager.
Wij zijn een klein en overzichtelijk bedrijf (40fte) met korte communicatielijnen, een prettige werksfeer en no nonsens mentaliteit.
Heb je interesse?
Ben je enthousiast geworden? Mail dan jouw motivatie met CV naar Marjolein Bode
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Christian Siwabessy op
010 – 524 20 81 of mail naar Christian Siwabessy

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.